Internet partnereink:

w6 Info Bt. - Weboldalak, komplett webes megoldások, tárhely, email, honlapkészítés, Joomla!

 

Támogatóink:

KORMÁNYOS AUTÓSISKOLA
6720 Szeged, Tisza L. krt. 14.
+3620-220-33-35
+3620-220-28-58
kormanyosautosiskola.hu
kormanyos97@invitel.hu

 

web fejlesztés:   w6.hu

Joomla! rendszerek átalakítása

 


Történet

 

 A Magyar Tartalékosok Szövetsége 2001. július 14-én alakult meg Budapesten. Működését a Fővárosi Bíróság az év szeptember 28-án jegyezte be. A szervezet működését az Alapszabály határozza meg.
A megalakulás óta létrejöttek a megyei területi szervezetek, és megkezdődött -mit további területi szervezetek- a városi és községi vezetőségek létrehozása is. Ez a folyamat még ma is tart.
A jelenlegi időszak számunkra legfontosabb feladata a szervezeti keretek kialakítása, megerősítése és működtetése. Együttműködésre törekszünk a megyénkben lévő katonai alakulatokkal és hazafias-honvédelmi nevelésben érdekelt valamennyi szervezettel.
Egyesületünk fiatal, története rövid. Ám a haza védelme, legújabbkori történelmünk hadseregei nem nélkülözhették a tartalékos katonák mozgósíthatóságát. Az idősebb, de a közép és fiatal korú honfitársaink személyesen is tapasztalhatták, hogy elődeink ennek a nehéz és felelősségteljes állampolgári kötelezettségnek mindenkor eleget tettek. A magyar katona a teljesíthető feladatokat eszközei és lehetőségei szerint jól teljesítette. Így van ez most is, szövetségesi rendszerünkben kimagasló szinten teljesítik kötelességüket a nemzetközi missziókban.
A hadsereg átalakításának keretein belül nem csökken, hanem éppen növekszik a tartalékos katonák szerepe, kiváltképp az önkéntes tartalékos katonáké. A Honvédelmi kormányzat ennek jelentős hangsúlyt adva számos intézkedést hozott a tartalékos katonai szolgálat anyagi és egyéb elismerésére. Ennek hatása egyre inkább érezhető.
A tartalékos katonai szolgálatnak évszázados hagyományai vannak hazánkban. Tartalékosaink -különböző formákban- különböző szervezeteket hoztak létre, és a bajtársiasság szellemében tartották egymással a kapcsolatot. Ezek méretei és formái nehezen voltak követhetők.
A tevékenység egyesítése, áttekinthetősége és legfőképp támogathatósága érdekében a Honvédelmi Miniszter és a Honvédelmi Kormányzat úgy döntött, hogy egy új, egységes tartalékos katonai szövetséget kell létrehozni.
Ennek szellemében alakult meg a MATASZ, és a Honvédelmi Kormányzat egyedül ezt a szerveződést fogja a jövőben támogatni -mondta az alakuló ülésen a Honvédelmi Államtitkár Úr.

Ezen dolgozunk, és ehhez a munkához várjuk érdeklődő honfitársaink jelentkezését, közreműködését és munkálkodását.