Internet partnereink:

w6 Info Bt. - Weboldalak, komplett webes megoldások, tárhely, email, honlapkészítés, Joomla!

 

Támogatóink:

KORMÁNYOS AUTÓSISKOLA
6720 Szeged, Tisza L. krt. 14.
+3620-220-33-35
+3620-220-28-58
kormanyosautosiskola.hu
kormanyos97@invitel.hu

 

web fejlesztés:   w6.hu

Joomla! rendszerek átalakítása

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

MATASZ
MAGYAR TARTALÉKOSOK SZÖVETSÉGE
CSONGRÁD MEGYEI VEZETŐSÉGE


Hölgyeim és Uraim, Fiuk, Lányok, Bajtársak,
Kedves Barátaink!

A Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád Megyei Vezetősége nevében nagy tisztelettel és őszinte nagyra becsüléssel köszöntöm Önöket Honlapunkon!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megyénkben is 2001. szeptember 10. én megyénkben is megalakult a Magyar Tartalékosok Szövetsége. A szervezet megyei megalakulása nagy űrt pótolt, úgy országos, nemzetközi, mind megyei, városi és kis települési viszonylatban.

Ez a Szövetség - célkitűzéseit tekintve -hidat alkot a hadsereg és a civil lakosság között. Olyan képzeletbeli híd ez, ahol a katonai erények, hagyományok, a hazafiság és a civil elvárások találkoznak, és nem gyengítik, hanem erősítik egymást.

Szövetségünk kapcsolatot jelent a Magyar Köztársaság fegyveres erői, és a Magyar Társadalom, illetve a fegyveres erők tényleges és tartalékos állományú katonái között. A Szövetség vissza akarja állítani az utóbbi évtizedben kissé megkopott tartalékos állomány megbecsültségét és társadalmi elismertségét.

A MATASZ egyik legfontosabb célkitűzése: a magyar tartalékos katonák összefogása, különös tekintettel az önkéntes tartalékosokra. A sorkötelezettség meg szüntetésével nagyobb létszámú önkéntes katonára lesz szükség. A haderő működőképességének biztosítása érdekében, közös érdekünk, hogy a környezetünkben élő -a katonai szolgálat iránt, érdeklődést mutató,- fiatalokat reális tájékoztatással segítsük, hogy meg találhassák az utat, szervezeti tevékenységünkben való részvételhez, illetve a katonai szolgálatvállalására.

Szövetségünk legfőbb célja a hazafiságra nevelés, a helyes katonai, etikai, kultúrált viselkedési módok elfogadtatása és azok képviselete, a katonai hagyományok ápolása, a bajtársiasság és a barátság erősítése.
Rendszeres kapcsolattartás a Honvédség katonai szervezeteivel, önkéntes közreműködés a haza védelmi képességének erősítésében. A haderő önkéntes jellegének erősítése, az ifjúság fizikai állapotának javítása az egészséges életmódra nevelés, katonai jellegű sport versenyeken és kulturális programokon való részvétel.

Szövetségünk Közhasznú Társadalmi Szervezet. Tagjaink és vezetőink munkájukat ellenszolgáltatás nélkül, társadalmi munkában végzik. Politikával, napi politikai aktualitásokkal nem foglalkozunk! Tiszteletben tartjuk mindenki kialakult nézetét. Az egyesülésről szóló törvény, és a Szövetség alapszabálya szerint működik. Tagja lehet minden becsületes, tisztességes életvitelt folytató magyar állampolgár, aki képes azonosulni céljainkkal és tevékenységünket hajlandók támogatni. Helyi egyesület alakításához legalább 10 fő szükséges. Célszerű helyben, településeken, iskolákban, munkahelyeken, intézetekben stb. klubok, alapszervezetek alakítása.

Kezdjék meg öntevékenyen közösségeik ki alakítását az alakuláshoz -lehetőségeinkhez mérten- segítséget nyújtunk. Kérjük, hívjanak segíteni fogunk!
Szövetségünk jelmondata: "Legyünk Barátok békeidőben, hogy a bajban igazi bajtársak lehessünk" Szép, tisztességes, a legszebb eszményeinket és hagyományainkat ki fejező cél ez, ehhez várjuk érdeklődő Honfitársaink jelentkezését!

A Magyar Tartalékosok Szövetsége megalakulásának Tízedik évfordulóján – értékelve a Szövetség munkáját - a Honvédelmi Miniszter Úr minden év, október 4.-ét, a TARTALÉKOSOK NAPJÁVÁ nyilvánította. Azóta rendszeresen, központilag, és a megyékben ünnepeljük e napot! Rendezvényeink, tevékenységünk, jól szolgálta a Szövetség egészének célkitűzéseit. Elismeréssel nyilatkoztak tevékenységünkről hazai és külföldi együttműködő Partnereink. Szövetségünk jelmondata: "Legyünk Barátok békeidőben, hogy a bajban igazi bajtársak lehessünk" Szép, tisztességes, a legszebb eszményeinket és hagyományainkat ki fejező cél ez, ehhez várjuk érdeklődő Honfitársaink jelentkezését!

 

 

 

 

Elérhetőségünk: MAGYAR TARTALÉKOSOK SZÖVETSÉGE
CSONGRÁD MEGYEI VEZETŐSÉG
S Z E G E D
Dr. Boros József u. 5.
Magyar Honvédség Kelet-Magyarországi Hadkiegészító Parancsnokság
2. sz. Toborzó és Érdekvédelmi Iroda
Tisztség viselőink:
Elnök: Dr. Palotai Jenő ny. ezredes. 06-20-95-51-684.
Elnök.h.: Bánki András t. őrnagy 06-30-38-37-426.
Titkár: Lehel Zoltán t. hadnagy. 06-70-77-93-103.

email címünk: colonelpalotai@gmail.com

A MATASZ központi weboldala itt elérhető!

 

Utoljára frissítve: 2013-06-08 11:18